KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Skandal! Namnbyte för att stoppa övergrepp i statlig regi”

Regeringen planerar att förnya SiS-hem efter skandalerna - grovt våld, övergrepp och gängrekryteringar avslöjas.

Efter upprepade avslöjanden om allvarliga brott på SiS-hem kommer regeringen nu att göra förändringar. Anmälda övergrepp är bara toppen av isberget, enligt före detta anställda. Personal har vägrat skriva in eller anmäla övergrepp och skyddar varandra.

Förändringarna inkluderar en omstrukturering av verksamheten och en namnändring på myndigheten. Enligt Inblicks samtal har övergrepp varit en del av kulturen på SiS-hem. Före detta anställda bekräftar att personal har tigit om övergrepp och skyddat varandra.

Regeringen vill nu se till att SiS-hemmen blir säkrare för de unga som bor där. Enligt källor har övergrepp och missförhållanden förekommit under lång tid utan att bli anmälda. Flera personer har nu vittnat om en tystnadskultur på institutionerna.

Förändringarna är nödvändiga för att säkerställa en trygg miljö för de ungdomar som placeras på SiS-hemmen. Enligt rapporter har övergrepp och våld varit en del av vardagen på institutionerna. Före detta anställda vittnar om en kultur där övergrepp tystas ner och personalen skyddar varandra.

Det är viktigt att regeringen agerar snabbt för att förhindra fler övergrepp på SiS-hem. Kritiken mot myndigheten har varit stark och kraven på förändringar har ökat. Före detta anställda har berättat om en tystnadskultur och bristande hantering av övergrepp på institutionerna.