KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

17 präster utreds för att stödja HBTQ-rörelsen – chock i kyrkan!

Stor svensk kristen tidning avslöjar skandal inom Anderson-baserade kyrkorörelsen — ministrars auktorisationer hotas.

The Rev. Carma Wood har inte blivit LGBTQ-affirming över en natt. Istället säger hon att det var tack vare Den Helige Andes vägledning under flera årtionden, samt personlig erfarenhet, studier och skriftlärdom .
”I de bibliska texterna har jag funnit att huvudbudskapen genomsyras av en radikal inklusivitet som kanske tydligast återspeglas i personen och tjänsten hos Jesus,” berättade hon för Religion News Service .
Nu undersöker Indiana Ministries – en jurisdiktion inom den kristna rörelsen känd som Kyrkan Guds rörelse (Anderson, Indiana) – Wood, en pensionerad pastor från Kyrkan Guds rörelse bosatt i Anderson, och 16 andra pastorer för att ha skrivit under en deklaration som stödjer LGTBQ-inkludering. Beroende på utfallet av undersökningen kan pastorernas legitimationer dras tillbaka .

”Det finns en stark biblisk, teologisk och etisk grund för att affirmativt stödja samkönade partnerskap, transgenderidentitet och existens, samt könsavvikelse och att se det som fullt förenligt med den kristna lärjungaskapet och Kyrkan Guds rörelses teologiska och doktrinära särdrag,” sade deklarationen, som delvis författades av Wood och sedan dess har fått över 850 underskrifter .
Grundat på 1880-talet, Kyrkan Guds rörelse (Anderson, Indiana), som motstår hierarkier och därför betraktar sig som en rörelse, inte en kyrkosamfund, nämns ofta i samband med staden där den har sitt huvudkontor för att särskilja den från andra grupper. Den är kanske mest känd som hemförsamling för de kristna musikerna Bill och Gloria Gaither och Sandi Patty, men rörelsen har en stolt historia av att motstå rasuppdelning, stödja kvinnliga ledare och omfamna endast Bibeln som sin trosbekännelse .
Organiserad i nästan 50 jurisdiktioner över hela USA och Kanada påstår sig Kyrkan Guds rörelse – CHOG för insatta – ha en miljon troende runt om i världen .

Affirmationsdeklarationen har orsakat upprördhet inom CHOG sedan den släpptes i maj. Ända fram till 2014 definierade CHOG:s Generalförsamling äktenskap som mellan en man och en kvinna och karakteriserade homosexualitet som en synd .
”Jag tror att det som har hänt i Indiana är ett uppriktigt försök från Indiana Ministries att följa reglerna i legitimationshandboken,” sade prästen Jim Lyon, generalsekreterare för Kyrkan Guds rörelses ministerier, till RNS per telefon och hänvisade till regelverket för prästerskapets uppträdande. ”De försöker nu att leva upp till vad de förstår som dessa reglers protokoll,” tillade han .