KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kristen tidning: ”WCC ger röst åt kvinnor i världens alla samhällen”

"Exklusiv intervju med känd artist som berättar om sin resa från droger till Guds kärlek."

Under veckan 18-21 mars höll WCC tre online-evenemang fokuserade på frågor om våld mot kvinnor, migration, mat, vatten och mark.
Det första evenemanget, ”Youth Empowerment & Entrepreneurship in Migrant Communities” den 18 mars, handlade om att ge plats för samtal om unika perspektiv på könsrättvisa från olika kulturer.
Deltagarna delade exempel på bästa praxis för att hjälpa människor att bygga socioekonomisk säkerhet genom entreprenörskap, mänskliga rättigheter, ledarskap och förebyggande av könsbaserat våld.
Rabecca Mphande betonade att tystnad inte är ett alternativ när det gäller köns- och ekonomisk orättvisa.

Den 20 mars låg fokus på att overkomma hinder för kvinnor när det gäller tillgång till mat, vatten, mark och försörjning.
En webbinarium visade på att kvinnor på landsbygden har en betydande roll för familjens välmående och ekonomiska överlevnad, trots att de äger endast 20% av åkermarken.
Framgångsrika berättelser och inspirerande erfarenheter visade på att rätt ekonomiska incitament, investeringar, lagreformer och förändringar i gemenskapsnormer kan leda till blomstrande samhällen.
På 21 mars samlade ”Thursdays in Black: End Gender Based Violence” människor som engagerat sig i WCC-kampanjen som uppmanar till att bära svart på torsdagar för att visa motstånd mot våldsamma attityder och handlingar.

Genom att dela röster från olika ekumeniska samarbetspartners och ledare på webbinariet ökade medvetenheten om kampanjen och dess relaterade bekymmer, särskilt femicid, fistel, trafficking, klimat, konflikt, onlinevåld, ekonomisk osäkerhet och fattigdom.
Kolla på länkarna för att se inspelningar från evenemangen.
Genom att lyfta fram dessa viktiga frågor och ge röst åt utsatta grupper, fortsätter arbetet för att främja jämställdhet och rättvisa i samhället.