KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Rüdiger tar juridiska steg efter anklagelse om terroriststöd efter ramadanhälsning”

Julian Reichelt anklagar spelaren för "Islamism" och visar "ISIS-hälsningen" - starka reaktioner på sociala medier.

Den tyske försvararen Antonio Rüdiger och den tyska fotbollsförbundet tar rättsliga åtgärder mot en före detta skamlig tidigare tabloidaditor som antytt att spelarens Ramadan-hälsning var ett stöd för terroristgruppen Islamiska staten.Instagram där han poserade i en vit rock knäböjande på en bönematta med höger pekfinger pekande uppåt.
“Ramadan Mubarak till alla muslimer runt om i världen. Må den Allsmäktige acceptera vår fasta och våra böner. #AlwaysBelieve,” skrev Real Madrid-spelaren.
Den före detta Bild-chefredaktören Julian Reichelt svarade på X, tidigare Twitter, med en serie inlägg där han anklagade spelaren för ”islamism” och för att visa ”den IS-hälsning som islamister använder,” använde ett annat ord för att hänvisa till Islamiska staten. Reichelt har fortfarande en stor följarskara på sociala medier trots att han avskedades från Bild 2021 med anklagelser om trakasserier och missbruk av kvinnlig personal på tabloiden. Han har sedan startat upp sitt eget online medieföretag, där han också anklagade Rüdiger för att visa ”den islamistiska hälsning som hela världen har känt till sedan IS-terroristernas grymhet.”
Den tyska fotbollsförbundet berättade för The Associated Press att man har inlett rättsliga åtgärder mot Reichelt, som man anklagade för näthat.
Rüdigers management har också gjort en anmälan på spelarens vägnar. Nyhetsbyrån dpa rapporterade att anmälan innehöll anklagelser om förolämpning eller förtal, inflammerande förolämpning och uppvigling. Spelaren själv ville inte kommentera saken.
Som svar på dpa, sa Tysklands inrikesministerium om Rüdigers gest: ”Den så kallade ’tawhid’ fingret betraktas som en symbol för enhet och unikhet av Gud inom islam. Gester är vanliga bland muslimer över hela världen.”
Ministeriet sa att gester inte bör klassificeras som problematiska.
”Detta gäller oavsett det faktum att islamistiska grupper approprierar denna symbol och missbrukar den för sina egna syften,” sa ministeriet.