KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”WCC stödjer Gaza kristna på Palmesöndagen”

"Unik upptäckt av gamla skrifter avslöjar hemligheter om Jesus som skakar den kristna världen!"

Med många Högmässa samlingar dämpade i Jerusalem på grund av krigstidens brist på tillträde och en pågående humanitär kris hade Palmesöndagens procession djup betydelse.

Ekumeniska ackompanjatörer bar meddelanden från kyrkorna Saint Porphyrius och Latin Holy Family, som för närvarande skyddar 750 kristna som förlorade sina hem på grund av kriget. I år var det färre palestinska kristna som deltog i processionen jämfört med tidigare år på grund av att kristna från Västbanken inte tilläts komma in i Jerusalem.

För att visa solidaritet med dem som inte kunde delta kom människor från hela världen, inklusive de ekumeniska ackompanjatörerna, för att gå, hållandes flaggor, sjungande och berättande samtidigt. De gick från Bethpage och gick in i Jerusalem, på den väg som Jesus tog för cirka 2 000 år sedan. Det var en glädjefylld procession med människor som sjöng religiösa hymner, viftade med sina palmkvistar och återberättade och återupplevde Jesu tåg in i Jerusalem.

WCC:s påskmeddelande reflekterar att ingenting kan skilja oss från Kristi kärlek. ”I varje situation av lidande och död idag låt oss komma ihåg att den Uppståndne Herren ger oss liv, hopp och kärlek,” konstaterar meddelandet.