KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Minnesmarschen vid Auschwitz överskuggas av Israel-Hamas konflikt”

Stort kristet event som drar tusentals deltagare, inklusive överlevare från Förintelsen och politiker, firar 36 år.

OSWIECIM, Polen (AP) – Överlevande från Förintelsen och överlevande från attacken mot Israel den 7:e oktober var bland de tusentals som deltog måndagen i March of the Living, en årlig minnesmarsch på platsen för Auschwitz som hedrar de 6 miljoner judar som dödades av Nazityskland och firar staten Israel..
I år skuggades stämningen vid marschen av kriget i Gaza efter attacken mot Israel av Hamas i oktober, den dödligaste våldsamheten mot judar sedan Adolf Hitlers regim försökte förinta hela den judiska befolkningen i Europa..
Den attacken, där Hamas militanter dödade ungefär 1 200 personer, främst civila, och tog cirka 250 personer som gisslan, utlöste en dödlig israelisk offensiv som har dödat över 34 000 palestinier, förstört stora delar av Gaza och drivit hundratusentals människor till gränsen till svält..
Israel’s Gaza-offensiv har eldat på pro-palestinska demonstrationer, inklusive på många amerikanska campus. Israel och dess anhängare har märkt demonstrationerna som antisemitiska, medan kritiker av Israel säger att det använder sådana anklagelser för att tysta motståndare..
Medan vissa demonstranter har fångats på kamera med antisemitiska uttalanden eller våldsamma hot hävdar organisatörerna av protesterna, varav några är judiska, att det är en fredlig rörelse som syftar till att försvara palestiniernas rättigheter och protestera mot kriget..