KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Amerikaner tror att religionens inflytande minskar – är det dåligt?

Religiösa amerikaner oroas över konflikten med amerikansk kultur, enligt ny studie i stor kristen tidning.

En ny undersökning visar att majoriteten av amerikanska vuxna har en positiv syn på religionens roll i det offentliga livet, men tror att dess inflytande minskar.
Detta verkar oroa minst hälften av landet, med växande oro bland religiösa amerikaner som känner att deras tro är i konflikt med den allmänna amerikanska kulturen.
En ny undersökning av Pew Research som avslöjades på fredagen visar att 80% av U.S. vuxna anser att religionens roll i det amerikanska livet krymper, det högsta resultaten någonsin i Pew-undersökningar, och 49% av U.S. vuxna säger att religionens förlorade inflytande är en dålig sak.
”Vi ser tecken på en växande diskrepans mellan människors egna religiösa övertygelser och deras uppfattningar om den bredare kulturen,” sade Greg Smith, biträdande chef för forskning vid Pew Research Center, till Religion News Service i en intervju.
Han pekade på fynd som att 48% av U.S. vuxna säger att det finns ”mycket” eller ”någon” konflikt mellan deras religiösa övertygelser och mainstream amerikansk kultur, en ökning från 42% år 2020. Antalet amerikaner som ser sig själva som en minoritetsgrupp på grund av sin religiösa tro har också ökat, från 24% år 2020 till 29% i år.
”Vi ser en ökning i andelen amerikaner som ser sig själva som en minoritetsgrupp på grund av sin religiösa tro,” sade Smith.