KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Religionsforskare Thomas Bowen flyttar från Washington till Vita huset – stort steg i karriären!

Populär präst tar steget till nationell och internationell scen samtidigt som han fortsätter tjänstgöra i den stad han älskar.

Sedan Thomas L. Bowen gick från borgmästare Muriel Bowsers administration till Vita huset har han mött många bekanta ansikten.
Han har känt någon i varje möte, antingen från borgmästarens kontor eller från tidigare års interaktioner, som till exempel tillsammans med sen. Raphael Warnock och pastorn Otis Moss III.
Bowen, som nyligen utsågs till en högsta rådgivare i Vita huset, har en bakgrund bland annat från Morehouse College och University of Chicago Divinity School.
Han har arbetat både lokalt och nationellt, inklusive som chef för religiösa angelägenheter i borgmästare Bowser’s administration och som minister för social rättvisa vid Shiloh Baptist Church, en historisk svart församling.
I sin roll vid Vita huset ingår det även ansvar för att kontakta och engagera ”diasporan av vita, etniska länder i Europa, som Irland, Italien, Grekland”.

Bowens arbete har gått utöver det religiösa planet, bland annat som chef för afroamerikanska frågor i Columbia-distriktet och ledare för kontoret för fäder, män och pojkar.
På en nationell nivå kommer han nu att involveras i att stödja demokratin, något som är en central del av Bidens presidentskap och hans omvalskampanj.
Enligt Eddie S. Glaude Jr., religionsscholar och professor vid Princeton University, förstår Bowen demokratins moraliska och etiska förankringar.
Bowen har redan kontaktat Rev. Barbara Williams-Skinner, en troende ledare i Washington, för att främja demokratin.

Williams-Skinner hoppas att en av hans huvudsakliga målsättningar kommer att vara att arrangera ett möte mellan ledarna för den svarta tros gemenskapen och Biden.
Hon anser att svarta präster är de mest konsekventa budbärarna av hopp för sårbara människor och att det är viktigt att täppa till kommunikationsklyftorna.
Bowen letar nu efter att förhandla med sina tidigare kollegor om dessa frågor.
Han deltar även i olika religiösa gruppers ceremonier, som iftar under Ramadan och Diwali-festivalen.
Imam Talib M. Shareef beskrev Bowen som ”mycket responsiv” när religiösa samhällen hotades av hatbrott.