KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Nya material för ”Out of darkness” i Palestina och Israel släppta av WCC

"Sanningen om Gud och kärleken - en gripande berättelse om tro, tvivel och helande."

The Easter Initiative är en årlig aktivitet av WCC Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel. Materialen – som inkluderar reportage och böner, samt sociala medier och advocacy-resurser – kopplar samman påskens berättelser med aktuella realiteter i Palestina och Israel, och belyser utmaningarna med ett liv präglat av våld, krig och ockupation. Materialen främjar också hopp och lyfter fram grupper och individer som strävar efter en rättvis fred.

Nyligen publicerade är reportage med röster som Father Frans Bouwen, en präst i den katolska kyrkan som har bott och arbetat för ekumenism i Jerusalem sedan 1969; Nader Abu Amsha, verkställande direktör för Department of Services to Palestinian Refugees of the Middle East Council of Churches; och Robi Damelin, direktör för Internationella relationer för The Parents Circle-Families Forum.

Även nyligen tillgänglig är en advocacy-översikt, som erbjuder en uppmaning till handling samt praktiska sätt att hjälpa. Översikten lyfter fram uppmaningen att rulla bort den tunga stenen av våld, krig och ockupation, smärta och lidande, och att påminna världen om vad som behövs för att åstadkomma fred, och förvandla svärd till plogbillar.

Alla är också inbjudna att dela en ny bön av Monsignor William Shomali, Latin Patriarchal vikarie av Jerusalem (Latin Patriarchate of Jerusalem). Den lyder, delvis: ”Låt svärd bli till plogbillar, rädsla till tillit, förtvivlan till hopp, förtryck till frihet, svält till välstånd, ockupation till befrielse, så att fred och rättvisa kan upplevas av alla.”

Mer material kommer att släppas när påsken närmar sig.

För mer information, besök Easter Initiative 2024.