KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

WCC-chefen i Libanon: Tillsammans för fred!

"Möt Guds mirakel – en man lämnas för död men vaknar upp helt helad och berättar om sin upplevelse."

Enligt det HTML-dokument som vi har tagit del av diskuterade Pillay och Hans Helighet många ekumeniska frågor utöver de mest framträdande utmaningarna kring det ekumeniska arbetet. De betonade även vikten av att stärka ekumeniska relationer mellan kyrkor och nödvändigheten av att be och arbeta tillsammans för fred och för att bevara mänsklig värdighet i Mellanöstern och världen.

Hans Helighet Aram I är även ordförande för Världsrådet för Kyrkor för den orientalisk-ortodoxa familjen och hedersordförande för Mellanösterns Råd för Kyrkor.

Efter mötet bad Pillay i den katolska kyrkan samt i byggnaden för Arméns Folkmord Martyrer.

Vid en ekumenisk sammankomst presenterade Hans Helighet Aram I ett huvudtal, följt av generalsekreteraren för WCC, som talade om utmaningar som möter det ekumeniska arbetet idag. Den här sammankomsten arrangerades av den armenisk-ortodoxa katolicatet av Kilikien i Antelias.

Innan dagens möten började, inledde Pillay morgonen med ett besök på ”Fåglarnas Bo” Museum-Jbeil, där han introducerades till dess gestaltning av historien om det armeniska folkmordet och berättelserna om tusentals föräldralösa barn som blev hemlösa som en följd av det.