KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Amerikanska Bibelsällskapet stänger sitt 60 miljoners museum

"Skandalomsusade Bibelmuseet i Philadelphia lockade färre besökare än väntat - nu stänger det efter tre år."

American Bible Society meddelade att de kommer att stänga sitt Faith and Liberty Discovery Center (FLDC), ett Bibelmuseum som man investerat mer än 60 miljoner dollar i, efter mindre än tre års drift.
ABS hade förväntat sig att museumet, centralt beläget på Independence Mall i Philadelphia, skulle locka 250 000 besökare per år. Intäkterna från försäljningen av biljetter till museet visar på en mycket lägre siffra, kanske så lågt som 5 400 besökare under räkenskapsåret 2022.
ABS:s nya VD Jennifer Holloran, som anlände till organisationen förra månaden under en tid med olika ekonomiska och uppdragsmässiga problem, sa i ett e-postmeddelande till personalen på onsdagen att hon och styrelsen hade kommit överens vid sitt möte i februari om att ”nu är det dags att gå vidare med denna svåra men nödvändiga åtgärd.” Hon citerade Predikaren 3 och skrev att ”allt som händer i denna värld sker vid Guds valda tidpunkt.”
”FLDC som det koncipierades var en underbart innovativ idé”, skrev hon till personalen. ”Den idén kom med stora möjligheter och krav för att tillåta den att vara funktionell på lång sikt. Tyvärr, trots FLDC:s lednings och teamets heroiska ansträngningar, har vi inte lyckats uppnå den långsiktiga hållbarheten som en upplevelse som den behöver för att bli framgångsrik.”