KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Explosiv tillströmning till Equmenia – Svenska kristna flockar till gemenskapen!”

"Equmenia, barn- och ungdomsorganisationen som fortsätter att imponera med sin starka tillväxt!"

Equmenia verkar ha vänt en negativ trend till fördel för en positiv utveckling under de senaste åren. Med en ökning från 13 494 till 13 813 medlemmar mellan 2022 och 2023 indikerar den senaste statistiken en fortsatt tillväxt för organisationen.

Generalsekreteraren Marcus Lind framhåller att ökningen kan delvis förklaras av att barn och unga har sökt sig till Equmenia efter pandemin. Det faktum att tillströmningen av medlemmar fortsätter att öka är enligt honom mycket glädjande.

Det är tydligt att Equmenia har lyckats vända den negativa trenden och locka fler medlemmar till sin organisation. Den positiva utvecklingen kan vara ett tecken på att Equmenia har lyckats anpassa sig till den rådande tidsandan och behoven hos unga människor.

Att fortsätta att vara relevant och attraktiv för barn och unga kommer vara en utmaning för Equmenia framöver. Men med en ökad medlemsbas och en positiv trend i ryggen har organisationen goda förutsättningar att fortsätta sin tillväxt och påverkan i samhället.

Genom att fortsätta att fokusera på att möta behoven hos unga människor och skapa en inkluderande gemenskap kan Equmenia fortsätta att vara en viktig aktör inom den kristna rörelsen i Sverige.