KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Sensationell expansion för Vägsjöfors i sommar – en stor förvandling på gång!”

Värmländska Vägsjöfors blir storstaden i sommar när 3 500 equmeniascouter intar staden för nationellt läger.

Med namnet Större ska lägret ge en erfarenhet av hur både Gud och människor i gemenskap kan skapa något som är just större. Den 27 juli och en vecka framåt blir det läger för hela Sveriges equmeniascouter. Platsen har valts med omsorg då många fortfarande har goda minnen från storläger här – fast det var för så längesen som 1992.
Storlägren har varit återkommande genom åren men detta är det första sedan Equmenias riksstämma i höstas fattade beslut om att den här typen av läger hädanefter alltid ska arrangeras vart sjätte år. – Med ett stort läger får vi ju möjlighet att göra lite fler saker, lite häftigare än vad man har resurser till på ett mindre. Sen är det viktigt att få möjlighet att träffa scouter från hela landet och inte enbart dem från närområdet, säger kommunikationsansvariga Linnea Hjelm.
När kontakter knyts och samarbete sker, leder det till en större sammanhållning för scoutarbetet nationellt men under lägret ska även ledare erbjudas utbildning. En större satsning är den trestegskurs under rubriken Våga välja väg, med ledarskapskonsulten Håkan Giselsson från Xpand Sverige samt praktiska grundkurser för scoutledare. Att lägret sker mitt ute på stora åkrar är inget hinder för att det ska kunna erbjuda detta och annan hi-tech.
Arbetet med Större har redan pågått under flera år men nu har man gått in i en intensivare fas med mycket planering för att få allt att flyta: Allt från vatten i ledningarna till schema och programansvariga. Och ett bibliotekstält hör förstås också till när equmeniascouter är på sommarläger. Lite överraskningar för deltagarna ska det bli, utifrån lägrets tema att något blir större när det växer. Både relationer, personer och växter ska kunna växa sig större, avslöjar Linnea. – Och det vore kul om kårerna tar med sig något de odlat hemma, till matlagningen.