KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Unika ’mud sales’ hos Amish-folk i Pennsylvania lockar med allt från högafflar till pajer!”

Stor tillväxt i Lancaster, Pennsylvania, utmanar Amish-familjernas traditionella livsstil och deras jakt på åkermark.

En hel del auktionshästar — hästar ingår inte — var redo för auktionären på Gordonville mud sale förra helgen när dagen började. Mud sales är lantbruksauktioner till förmån för frivilliga brandkårer i Amish-samhället. Lanseringen ligger ungefär 11 mil väster om Philadelphia där gruppen började bosätta sig för 300 år sedan. Namnet hänvisar till tidig vår när våta fält har börjat tina men kanske inte är redo för plogen. Gordonvilles mud sale drog tusentals bjudare och förväntades ge brandkåren cirka 100 000 dollar, ungefär 10% av intäkterna.
Amishpersoner tillverkar och donerar maten och försäljningsobjekten och köper de flesta buggysarna och det olika hästdragna jordbruksutrustningen. De organiserar och driver försäljningarna, ofta som auktionsförättare. Ett par från Oxford, Pennsylvania, Michael och Kristen Dean, sa att de hade en rolig dag med att umgås med amishfolket i hopp om att hitta ett fynd på använt stängsel. De är stamkunder på Lancaster Countys mud sales och hade en vecka tidigare köpt ett växthus på Bart Township Fire Companys mud sale i Quarryville. ”Det är större än du tror när du försöker få det på en lastbilsflak”, sa Kristen Dean.
George Olivio körde cirka 90 minuter från sitt hem i Rosenhayn, New Jersey, för att söka deals bland verktygen och jakten utrustning. När han bar kycklingmajssoppa, pepparrot och shoofly pai till sitt fordon, mindes Olivio hur amishfolket verkade mindre välkomnande på hans första Gordonville sale för cirka 40 år sedan. ”När jag började komma, var de väldigt avstående. Nu är de flesta ganska vänliga”, sa Olivio.
Gideon Fisher, som är ordförande för Gordonvilles mud sale-kommitté, sa att som fler medlemmar av amishfolket har sökt arbete utanför gården har det skett en förändring i interaktionen med andra. Han ser det som något positivt. ”Du vet, för 50 år eller 100 år sedan var antagligen de flesta amishbönder. Och idag finns det många som går ut — takläggning, konstruktion, alla möjliga andra jobb”, sa Fisher. ”Det blir mer vanligt — vi umgås.”